Smykkepleje – hvordan rengør jeg mine smykker?

Smykkepleje

Smykkeguide – sådan passer du på dine smykker

Alle Lasini smykker er lavet i ægte Sterling sølv (925). Selvom de er håndlavede, testet og kvalitetssikret, er smykkepleje vigtig for at bevare smykkernes smukke udtryk.

Derfor kan du med fordel læse dette korte blogindlæg for at få et hurtigt overblik over, hvordan du bedst plejer dine smykker.

Sterling sølv (925)

Sterling sølv (925) og forgyldt Sterling sølv er forskellige metaller og skal derfor rengøres og plejes forskelligt.

Sølv er et blødt metal, som i smykkeverdenen ofte udføres i Sterling sølv. En legering i Sterling sølv er hårdere end rent sølv, hvilket gør smykket stærkere. Sterling sølv betegnes 925, fordi 92,5 % af smykkets legering er ren finsølv.

Sådan rengør du Sterling sølv (925)

Du kan forsigtigt pudse dit sterling sølv smykke med en ren, blød klud – gerne en pudseklud beregnet til smykker.

Alternativt kan du bruge en blød børste og forsigtigt rense smykket i lunkent vand og mild sæbe. Sørg for at smykket er helt tørt, inden du tager det på igen eller lægger det i en lufttæt pose.

Forgyldt Sterling sølv

Forgyldt sterling sølv adskiller sig fra 925 Sterling sølv, idet smykket er overfladebehandlet med en forgyldning, hvor der påføres et lag guld oven på Sterling sølvet.

Sådan rengør du forgyldt Sterling sølv

Ligesom alle overfladebehandlede smykker kan slitage forårsage, at forgyldningen aftager med tiden. Derfor skal du være forsigtig, når du rengør dit forgyldte sterling sølv smykke.

Puds forsigtigt med en ren, blød klud eller skyl smykket let og dup det tørt. Smykket skal være helt tørt, inden du tager det på igen eller lægger det i en lufttæt pose eller smykkeskrin.

__________

Smykkepleje og opbevaring

De fleste Sterling sølv (925) smykker kan risikere at få et lidt mørkere udtryk med tiden, fordi det bliver udsat for ilt – såkaldt oxidering. Det er en naturlig proces, som du kan se som et slags ’ægthedsstempel’. Dog foretrækker langt de fleste kvinder skinnende frem for matte sølvsmykker, hvorfor det er en god ide at rengøre smykkerne regelmæssigt.

 

6 råd til at holde smykkerne flotte:

  1. ‘Forsink’ oxideringsprocessen ved at opbevare dine smykker i en lufttæt (smykke)pose eller Lasini’s fine smykkeæske, når du ikke bruger dem
  2. Behandl dine smykker med forsigtighed
  3. Opbevar dine smykker i hver sin smykkepose eller æske, så de ikke ridser hinanden
  4. Smykkerne bør ikke udsættes for direkte sollys
  5. Tag smykkerne af, når du vasker hænder, går i bad, sover, dyrker sport og gør rent
  6. Undgå at smykkerne får kontakt med parfume, hårlak, cremer og sæber

 

Det er svært at forudse dit smykkes udtryk med tiden, da det afhænger af slitage, oxidering og den mængde syre, som hver enkelt krop udskiller.

Hvis du følger ovenstående smykkepleje, vil du forlænge både dit og smykkets skønne udseende.

__________

Få flere tips og inspiration ved at: