Startup-forløbet er ovre – her er 5 milepæle for Lasini

Startup

Det er ikke til at forstå, at tre måneders iværksætter-forløb allerede er gået. Hvor blev tiden af?

Som I måske ved, blev vi i sommers udvalgt til at deltage i et intensivt forløb med ca. 40 andre iværksættere med kontorplads i hjertet af København. Her har vi haft vores (næsten) daglige gang og har nydt alt fra workshops, sparring med mentorer, revisorer og advokater til frokostordningen, et utal af kompetente iværksættere og ikke mindst udsigten til Rådhustårnet, Palads og Himmelskibet i Tivoli.

Det er svært at opsummere alt det, vi har fået ud af være en del af startupforløbet i Akademikernes A-kasse – både på det forretningsmæssige og personlige plan. Men vi prøver alligevel her.

 

Overblik over milepæle for startup Lasini Jewellery

  1. Udbredelse af øreringekonceptet – øreringe med udskiftelige vedhæng

Da vi søgte ind på iværksætter-kontoret var øreringekonceptet i sin spæde start. Ligesom nu, var det vigtigt for os at være inde over alle dele af virksomheden, uanset om det gjaldt bilagshåndtering eller udseendet på vores smykkeæsker. For os er dansk design og kvalitet, godt håndværk og eminent service kernestenene i vores virksomhed.

Derfor var det med stolthed, at vi kort forinden optagelsen offentliggjorde øreringe-kollektionen Lasini 1st – dansk designet øreringe med udskiftelige vedhæng. Vi ønskede at udbrede konceptet gennem forhandlere og få medie-omtale. I løbet af de tre måneder har vi indgået et samarbejde med tre forskellige forhandlere hhv. i Vanløse, på Frederiksberg og på Østerbro, der nu kan tilbyde øreringe med håndlavede vedhæng, som er designet, testet og produceret i Danmark. Desuden fik både Vanløsebladet og Ugebladet Hjemmet øjnene op for det smarte koncept og publicerede indlæg om øreringekonceptet i deres blade.

 

  1. Nye vedhæng i sortimentet

I takt med den stigende interesse for dansk designet øreringe, udvidede vi løbende kollektionen af feminine og klassiske vedhæng. Vi startede med to vedhæng og tilbyder på nuværende tidspunkt ti forskellige – alle i 925 Sterling sølv med ægte ædelsten og perler såsom månesten, zirkonia og ferskvandsperler. Du kan finde dine favorit-vedhæng her.

 

  1. Mere attraktiv hjemmeside og webshop

Med større kollektion og mere omtale fulgte også en større omrokering af webshoppen. Vores ønske var at gøre det mere visuelt lækkert og mere attraktivt for forhandlere såvel som kunder og andre interesserede. Derfor fik vi taget flotte, professionelle produktbilleder af det nye koncept, og selvom der stadig er småting at rette på hjemmesiden, er vi meget tilfredse med resultatet.

 

  1. Fantastiske venskaber og værdifuld sparring

Det at blive en del af AKA Startup har også medført utallige brugbare snakke og workshops med de andre iværksættere og mentorer. Det er helt uvurderligt at få andres øjne på det, vi laver, og ofte har deres input været præcis det, vi manglede for at komme videre i den rigtige retning.

På kontoret har vi været så heldige at møde kompetente iværksættere med fagområder inden for alt fra konsulent-branchen til tech/IT og fysiske produkter. Det har været utrolig lærerigt og spændende at være en del af så bredt er vidensfelt og hver dag følge med i de andres fremskridt, udfordringer, nederlag og sejre.

Foruden workshops med dygtige oplægsholdere har der været flere sociale arrangementer med quiz, champagne, øl fra fad og masser af snacks foruden den obligatoriske julefrokost. Vi ville ikke have været noget af det foruden! Vi er helt sikre på, at vi har knyttet nogle venskabelige bånd, som forbliver – også nu hvor forløbet er slut.

 

  1. Første store julemarked – Gram Slot

Sidst, men ikke mindst, deltog vi i løbet af disse tre måneder også i vores første store messe – Julemarkedet på Gram Slot. Som Fynboer bosat i København, var Sønderjylland et forholdsvist nyt, men interessant bekendtskab at stifte. Det smukke Gram Slot lagde rammerne for en weekend i julehumørets tegn. Allerede på førstedagen oplevede vi en oprigtig interesse for øreringekonceptet – og ikke mindst vores tidligere kollektion til skarpe messepriser. Vi løb tør for visitkort og afspillede videoen, der viser, hvor nemt man selv kan skifte vedhæng på sine øreringe, i omegnen af 100 gange. Så alt i alt en oplevelsesrig, hård, men tilfredsstillende weekend.

 

Det blev en længere opdatering, end vi plejer, og alligevel er den langt fra fyldestgørende for alle de sjove, spændende, hårde og lærerige oplevelser, vi har haft de seneste tre måneder. Vi kommer til at savne fællesskabet, beliggenheden og ikke mindst frokostordningen, men fra januar venter nye udfordringer endnu engang.

 

Husk, at du altid kan følge med i, hvad der sker med Lasini på:

De bedste hilsner,

Sofie og Peter